O Nás

Naším cílem je inspirovat lidi ke zvídavosti. Protože neumíme přidat životu další dny. Ale můžeme přidat do našich dnů víc života.

  • Základním principem, který musíš mít pořád na paměti je začít den dobře - z knihy Mnich, který prodal své ferrari (Robin S. Sharma)
  • Když se ráno vzbudíš, vypij 3 dcl / 300 ml vody čímž nastartuješ svůj metabolismus - z knihy Budování úspěšných týmů (Jan Mühlfeit a Pavel Pumprla)
  • Nelze usilovat jen o to, aby byl každý den příjemný. V životě je důležitejší mít nějakou vizi a směr, z nichž nesmíte ustoupit - z knihy Labyrint pohybu (Pavel Kolář a Renata Červenková)
  • K úspěchu nejezdí výtah, ale vedou schody - Jan Mühlfeit
  • Nikdy o sobě neuvažujte tak, že to nedáte jestli něco zvládnete, nebo ne, to poznáte až na cestě. Ale musíte se na ni nejprve vydat. Nikdy sebe ani své děti neodrazujte od velkých cílů, protože když míříte na Měsíc a netrefíte, stejně skončíte mezi hvězdami - z knihy Budování úspěšných týmů (Jan Mühlfeit a Pavel Pumprla)
  • Když nečemu věříme, musíme vystoupit z komfortní zóny a jít za svým cílem i v případě, že šance na úspěch je malá. Protože pokud člověk srdcem cítí, že to tak má být, nebo když mu rozum říká, že je to tak správně, může sice jeho plán narazit, jednou, dvakrát, ale nakonec se to povede - z inauguračního projevu prezidenta Petra Pavla
  • V životě musíte hrát s kartami, které máte nikoliv s kartami po kterých toužíte - Jan Mühlfeit
  • Cesta je cíl a problém je otázka k řešení - Simona Kijonková
  • Přestat brečet a začít makat - Jan Punčochář
  • Když nemůžeš, tak přidej - Emil Zátopek
  • Úsměv nic nestojí, ale může přinést velké zisky jak jednotlivci, tak celé společnosti - z knihy První dojem: Nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem (Lenka Bernardes da Silva a Jan Čenský)

JAK TO BYLO S HOKEJEM?
Psala se středa 18.února 1998, když jsem ve školní lavici sledovala svůj první hokejový zápas a to čtvrtfinále Česká republika – USA na ZOH v Naganu. Bylo mi deset let. Pak už to nabralo rychlý spád. Nejprve zápasy s atraktivními soupeři: např: semifinále Plzeň-Vsetín 1999/2000. Počet zápasů se postupně zvyšoval, až jsem se od sezóny 2005/2006 stala permanentkářem. Tehdy byly permanentky  ještě procvakávací :-) V roce 2012 jsem pak ve své Bakalářské práci s názvem Charakteristické rysy syntaxe současné sportovní publicistiky rozebírala hokejové reportáže. Důvodem k založení vlastního webu, byl vznik projektu Bez frází (https://www.bezfrazi.cz), který mne velmi inspiroval. Hokej mne dovedl i k práci v Koreis-Brown Investments (https://www.koreis-brown.cz).

Co mne i po letech přivádí na Plzeňský zimní stadion ...

Na hokejových zápasech mne fascinuje to, že je každy jiný. Každý má svůj neopakovatelný příběh, atmosféru a svého hrdinu. Nikdo dopředu neví, co se během zápasu odehraje.

Mým druhým TOP sportem jsou ŠIPKY

Proč šipky? Protože jsou hokeji dost podobné a baví mě sledovat psychologickou stránku tohoto sportu. 

Jedna šipka může, stejně jako jeden gól nebo jedna přesilovka, otočit celý zápas. Každý zápas je jiný. Jednou je to přetahovaná o každou šipku, jindy jednoznačná záležitost. Slabší může porazit silnějšího. A pak je to pestrost. Atraktivitu tohoto sportu zvyšuje i skutečnost, že formát každého turnaje je trochu jiný. Každý z TOP20 hráčů je něčím výjimečný a zajímavý. 

Největší sportovní události v mém životě ...

  1. U.S. Kids Golf World Championship 2009 – kde byl můj brácha vlajkošem České výpravy
  2. Extraligový titul hokejistů HC ŠKODA PLZEŇ v roce 2013
  3. Vítězství Peter_Snakebite_Wright na WORLD CHAMPOIN v roce 2020

Tři největší sportovní osobnosti – jak to vidím já ...

  1. Emil Zátopek
  2. Ivan Hlinka
  3. Martina Sáblíková

Čtyřlístek žen, které jsou pro mě inspirací

  1. Eva Adamczyková - pro svoji pozitivitu a vnitřní sílu
  2. Martina Sáblíková - způsob, jakým dosáhla svých úspěchů
  3. Simona Kijonková - za její životní cestu
  4. Eva Pavlová - za její přirozenost a grácii s jakou se zhostila role první dámy České republiky
TOMINA - Michaela Thomayerová (e-mail: info@tomina.eu), zakladatelka a editorka